27 Ağustos 2018 Pazartesi

Mutfak İçin Stor Perde Çeşitleri

Mutfak İçin Stor Perde Çeşitleri


Aşağıdan yukarıya kolay bir şekilde hareket eden stor perdeler, özellikle küçük metrekareli alanlarda konforlu bir yaşam alanı yaratılmasına yardımcıdır. Değişen zevklere ve ihtiyaca özel olarak hazırlanan mutfak için stor perde çeşitleri ortamın havasının tamamen değişmesini sağlar. Yarım açılı şekilde kullanılan modeller sayesinde gün ışığından maksimum fayda sağlanırken sürekli yemek hazırlanan ortamda temizlik ihtiyacı kolay bir şekilde karşılanır.
Zebra Perde Sipariş Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mutfakta kullanılacak perde için sipariş verirken, açılıp kapanan veya sabit kanatların ölçülerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. Özellikle balkon olan mutfaklarda tüm perdeyi hareket ettirmeden tek kanadı açarak giriş çıkışın sağlanabilmesine özen gösterilmelidir. Takıp çıkarılması basit ve temizlik işlemi de kolay olan mutfak için stor perde çeşitleri düz renk ya da desenli kumaşlar arasından seçilerek ortamla uyumlu bir dekoratif görünüm sağlanabilir.
Dekorasyonla uyum sağlaması açısından yaşam alanlarında perde seçerken son derece dikkatli davranmak gerekir. Mekanın tarzının yanı sıra kullanım amacına uygun tasarımlar, son dönemlerin en önemli toplanma alanı olarak görülen mutfakların havasının baştan sona değişmesine yardımcıdır. Saydam tasarıma sahip stor perdeler mutfağa girecek ışığın dengeli bir şekilde dağılmasını sağlayacağı için yemek hazırlıkları esnasında büyük avantaj sağlayacaktır. Perde seçimi mutfağın modern ve şık bir görünüm kazanmasına yardımcıdır.
Katlanabilir Mutfak Perdeleriyle Konforu Yakalayın!
Gündüz doğal ışıktan faydalanma fırsatı yaratan mutfak için stor perde çeşitleri akşam karanlığında da içerideki hareketliliğin dışarıya yansımasına engel olur. Dekorasyonla renk ve tarz açısından uyumlu olan perde modelleri sayesinde daha ferah ve büyük görünen mekanlar yaratılabilir. Küçük mutfaklarda açık tonlar, büyük mutfaklarda ise sıcak ve koyu tonlar tercih edilerek genel renk dağılımıyla uyumlu ortamlar yaratılabilir.
Mutfak dekorasyonu için bir kural niteliği taşıyan perdeler, dekoratif açıdan sağladıkları zenginlik kadar, kolay açılıp kapanma özelliğiyle de ev hanımlarının rahat etmesini sağlar. Mutfak malzemeleriyle uyumlu desenler ve baskılı kumaşlar mekanın içinde yaratacağı sıcaklıkla klasik perde figürlerinin aksine, ortama yaratıcı bir değer katarlar. Mutfak halısından tezgaha, dolaptan yetiştirilen çiçeklere kadar her detayla uyumu yakalayacak desen veya renkler mutfak dekorasyonunun vazgeçilmezleri arasında sayılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder