20 Ekim 2017 Cuma

Evinizin Havasını Perde Seçiminizle Değiştirin

Evinizin Havasını Perde Seçiminizle Değiştirin
İç mekanın dışarıdan görünmemesi ve mekana girecek ışık miktarının ayarlanması için kullanılan perdeler, ev dekorasyonu dendiğinde önemli bir yere sahiptir. Mobilya ve kullanılan diğer aksesuarlarla uyumlu olması tercih edilen stor perde çeşitleri, ortamın havasını tamamen değiştirecek etkiye sahiptir.
Perde Modelleri Nasıl Çeşitlendirilir?
Perde çeşitleri kendi içinde üç farklı gruba ayrılır. Bunlar; mekanik, kumaş ve tül perde çeşitleridir. Tamamen şeffaf olan tül perdeler gün ışığından maksimum faydalanılmasını sağlar. Kumaş perdeler fon renkler, tüller veya güneşliklerle birlikte kullanılır.
Mekanik modellerde günümüzde çok sık kullanılan en rahat seçimler olarak dikkat çeker. Zebra perdeler, jaluziler ve dikey modeller stor perde kategorisi altında değerlendirilir. Perde kumaşının küçük hareketlerle bir rulonun etrafına sarılması prensibiyle çalışan modeller, kendi içinde belli avantajlar barındırır.
Görsellik açısından da oldukça zengin duran bu seçimle, temizlik açısından da kolay ürünlere sahip olunur. Üstü apre kaplama olan modeller kir ve leke tutmaz. Üzerine dijital baskı yapma imkanı sağlayan perde çeşitleriyle odalar daha verimli büyüklüğe sahip olabilir.
Mekanik Perde Kullanmanın Sağladığı Avantajlar
Kullanılmadığı zaman rulosunun etrafında duran ve bu nedenle kirlenmeyen ve leke tutmayan perdeler, açık haldeyken de toz tutmayan özelliğe sahiptir. Stor perde temizliği son derece pratiktir. Nemli bir bezle perdenin her iki tarafının da silinmesi etkili bir temizlik sağlar. Yerinden çıkarma ve temizlikten sonra yeniden takma işleminin yaşanmadığı perdeler mekanizmasıyla hareket ettirilerek istenen bölüme kolay bir şekilde erişilir.
Kullanım kolaylığıyla dikkat çeken mekanik perde modelleri kolay açılır ve kapanır. İstenen yerde tutulabilen modeller sayesinde dışarıdaki ışık tam istendiği kadar içeriye alınır. Tamamen kapalı olan modeller ışığın içeriye girmemesini sağlayarak tam mahremiyet sağlar. İstenen ölçülerde ve desende hazırlanabilen modeller kolay kurulur ve hemen kullanılmaya başlanır.
Karartma modellerse özellikle çocuk odaları ve yatak odalarında tercih edilir. Kaliteli ve kesintisiz bir uykudan ses izolasyonuna, mahremiyetten güneşin istenmeyen etkilerine kadar farklı avantajlar sağlayan mekanik modeller, ev tekstili ve mobilyaların gereksiz yere güneş ışığına maruz kalınmasını da engeller. Modern ve dayanıklı olan mekanik modeller fiyat olarak da ekonomiktir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder